یادگیری مهارت های فرزند پروری برای والدین الزامی به نظر می رسد؛ چرا که بر این باور هستیم تجربیات سال های ابتدایی کودکی، دلبستگی ایجاد شده بین کودک و والدین، سلامت رفتارهای والدین در تعامل با خود و کودک، می توانند اثرات بسیاری بر شکل گیری شخصیت، سلامت روان کودکان و به دنبال آن آینده و بزرگسالی آن ها داشته باشد.
امروزه به دلایل متفاوت، تعداد بسیاری از کودکان، کودکی شاد و شایسته ای را تجربه نمی کنند. متاسفانه مشکلات مربوط به بهداشت روانی، اضطراب و افسردگی، ضعف اعتماد به نفس و عزت نفس، از جمله مشکلات رایجی است که بسیاری ازکودکان و نوجوانان در طول دوره حساس رشدی خود تجربه می کنند.
جلسات مشاوره فرزند پروری
در جلسات مشاوره فرزند پروری، روان شناس کودک می تواند برای طی مسیر رشدی سلامت محور، به کودکان و والدین کمک ارزشمندی داشته باشد. در حقیقت وظیفه ای که روان شناس کودک انجام می دهد، مصداق بارز “پیشگیری، بهتر از درمان است” می باشد.
پیشگیری از بروز مشکلات روانی گسترده ای که در نتیجه تعامل ناسالم والدین با کودکان می تواند ایجاد شود، نه تنها به والدین در حفظ بهتر کانون خانواده و پرورش انسان هایی سالم یاری می رساند، بلکه به کودکانی که بزرگسالان آینده هستند نیز کمک می کند تا نگرش سالم تری نسبت به خویشتن خویش، دنیا و دیگران پرورش دهند؛ نگرشی که می تواند موفقیت و رضایتمندی آینده آن ها را در بر داشته باشد.
در جلسات فرزند پروری، والدین می آموزند برای ایجاد روانی سالم در کودک، با او چطور رفتارکنند؛ چطور او را برای یک زندگی شاد و حضور در روابطی سالم و رضایت بخش آماده کنند؛ چطور از طریق ایجاد باورها و رفتارهای کارآمد و مسئولیت پذیرانه، مسیر ذهنی کودکشان را برای موفقیت، رشد و شادمانی در زندگی، طرح ریزی کنند.
همچنین در جلسات فرزند پروری و روان شناسی کودک، کودکان می توانند از مشکلات روانی که تاکنون برایشان پیش آمده رهایی یافته، از نگرانی ها و ترس هایشان عبور کرده، توانایی ها و استعدادهایشان را شناخته، مهارت های ارتباطی لازم برای ارتباط با والدین، دوستان، هم کلاسی ها، معلمان و… را بیاموزند تا بتوانند شخصیت سالم تری داشته باشند.
به یاد داشته باشیم، تنها یک کودک سالم و شاد است که می تواند در بزرگسالی به روابط سالم وارد شده و مسیر رشد و شکوفایی خود را مسئولانه طرح ریزی و پیگیری نماید.