مهربانی، زیباترین قانون الهی

مهربانی، زیباترین قانون الهی

مهربانی نوعی معامله با خداوند و کائنات است. افراد مهربان از دیگران توقع جبران مهرشان را ندارند و در زمان دیدن رفتار های بی مهرانه از آن ها نمی رنجند. مهربانی مانند ریختن مشتی دانه در زمین کشاورزی است. ممکن است بخشی از این دانه ها خوراک پرندگان شود، ممکن است بخشی از آن ها زیر پای گربه ای لگدمال شود، ممکن است برخی زیر سایه درختی افتاده و از نور خورشید بهره مند نشوند و رشد نکنند، اما بخش دیگری از این بذر ها در زمین مناسب قرار گرفته و از نور خورشید و آب باران به میزان لازم بهره ببرند و آرام آرام جوانه بزنند.

درست است این بذر ها بلافاصله بعد از پاشیده شدن در زمین تبدیل به درخت تناوری نمی شوند، اما همین جوانه های کوچک به مرور زمان و با گذشت سالیان سال تبدیل به درختی تنومند می شوند و بسیاری را سود می بخشند.

مهربانی کردن ارائه یک انرژی الهی در جهان خلقت و زیباترین قانون هستی است. جهانی که در آن هیچ انرژی گم نمی شود و در این جهان هیچ فعلی بی پاسخ باقی نمی ماند. بنابراین ممکن است شما بعد از انجام رفتار های مهربانانه تان مورد قدر ناشناسی بسیاری قرار گیرید، اما به یاد داشته باشید اولاً بیشترین تأثیر روانی و جسمی مثبت را خود فرد مهربان دریافت می کند و ثانیاً زندگی شما در این جهان آنقدر ادامه می یابد تا نتیجه فعل شما به سوی خودتان برگردد.

بنابراین از قدرناشناسی ها ناامید نشوید، چراکه اگر امروز کسی قدردان رفتار های مهربانانه تان نباشد، فردا در زمان و مکانی دیگر این مهر از سوی دیگران به شما بازخواهدگشت و این قانون جهان است!

انجام رفتار های مهربانانه اثرات روانی و جسمانی بسیاری بر فرد مهرورز دارد. به عنوان مثال مهربانی باعث تقویت سیستم ایمنی شما می شود و به سلامتی تان کمک می کند. مهربانی کردن از شما در برابر حملات قلبی محافظت می کند و باعث می شود کمتر به درد های جسمی مبتلا شوید.

چون انجام عمل مهربانانه باعث ترشح هورمون اوکسی توسین در شما می شود. این هورمون علاوه بر آنکه موجب تجربه احساس هیجان مثبت می شود، باعث ترشح ماده شیمیایی اکسید نیتریک و به دنبال آن باز شدن رگ های خونی می گردد. این امر موجب کاهش فشار خون و حملات قلبی می شود.

زمانی که بی دریغ و بی چشمداشت از وقت، پول و انرژی خود به دیگران می بخشید، احساس رضایتمندی از زندگی در شما افزایش می یابد. بنابراین سلامت جسمانی تان بهبود می یابد. این احساس بهزیستی احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب را به شدت کاهش می دهد و اعتماد به نفس و رضایتمندی از روابط را به شدت تقویت می کند. همچنین هرچه میزان رفتار های مهرورزانه تان در طول روز بیشتر باشد، سطح هورمون کورتیزول (هورمون اضطراب) در بدن شما کاهش می یابد. بنابراین اضطراب کمتر و خواب شبانه آرام تری را تجربه خواهید کرد.

انجام رفتار های مهربانانه به مرور زمان باعث شادمانی بیشتری می شود. چون وقتی به دیگران مهربانی می کنید با افزایش اعتماد به نفس و بهبود رابطه با دیگران احساس ارزشمندی بیشتری می نمایید و تبدیل به انسانی مثبت نگر می شوید.

همچنین مهربان بودن باعث می شود شما شبکه گسترده تری از دوستان را به دور خود داشته باشید. وجود این شبکه حمایتی در زمان رویارویی با بیماری های سخت یا اتفاقات تلخ زندگی مانند از دست دادن عزیزان، به شما کمک می کند با سلامت بیشتر این دوران را بگذرانید و زودتر به روال عادی زندگی تان بازگردید.

مهربانی کردن به معنای دوست داشتن و اهمیت دادن به خواسته ها و نیاز های دیگران است. نخستین گام برای دوست داشتن، مهربانی کردن و عشق ورزی، مهربانی به خودتان است. وقتی می توانیم نیازها، احساسات، ترس ها و نگرانی های دیگران را درک کنیم که بدانیم خود نیز نیازها، ترس ها و نگرانی هایی داریم، گاه دچار هیجانات مثبت و احساس ناامنی، ترس و تنهایی هستیم. وقتی توانستیم آنچه درون مان در جریان است را درست ادراک و به خود کمک کنیم، می توانیم دیگران، احساسات و شرایط شان را درست درک و دست یاری به سوی شان دراز کنیم.

پژوهش ها نشان می دهد افرادی که نسبت به خود و بدن شان رفتار ملایم تری دارند، در زمان بروز بیماری یا درد جسمی، نسبت به دردشان تحمل بیشتری دارند و راحت تر می توانند درد و بیماری شان را بپذیرند.

کسی که خودش را دوست بدارد می تواند دیگران را نیز دوست بدارد. منظور از دوست داشتن دیگران تنها محبت کردن به انسان ها نیست، دوست داشتن حیوانات، گیاهان، کره زمین، محیط زیست و… خود مقیاسی برای مهرورزی است. آن افرادی که به یک بچه خرس کوچک رحم نکرده و با هر وسیله ای او را آنقدر آزردند و ضربه زدند تا چشمانش برای همیشه بسته شد، مانند همه ما انسان بودند، اما انسانی که نه تنها دیگری را بلکه خودش را نیز لایق ترحم و مهربانی نمی داند. اینگونه خصوصیات رفتاری گاه ریشه های عمیق در دوران کودکی و رشد انسان ها دارد.

وقتی حرف از مهربانی و عمل مهربانانه می زنیم منظور این نیست که حتماً از مال و جان خود برای رفاه دیگران بگذریم که البته بهترین نوع مهربانی همین ایثار است، اما گاهی انجام رفتار های کم هزینه و حتی بی هزینه در مقابل دیگران می تواند عمل مهرورزانه ای باشد که هم حال روانی تان را بهبود بخشد و هم این حال خوب به دیگران نیز سرایت کند.

فهرست مهربانی های کوچک و بی دریغ معمولاً با لبخند زدن و سلام کردن به رهگذران آغاز می شود. شما می توانید برخی دیگر از این رفتار های کوچک را در ادامه بخوانید و از آن ها در ارتباط با دیگران استفاده و خود نیز رفتار های دیگری به این فهرست اضافه کنید.

تحسین کردن دیگران بابت رفتار های هرچند کوچک، سپاسگزاری کردن، بخشیدن کسانی که از آن ها کینه و ناراحتی به دل دارید، شرکت در کار های خیریه و حضور در مؤسسات خیریه، لبخند زدن مداوم، پیشقدم شدن برای رفع کدورت ها، عیادت از بیماران، سر زدن به مراکز نگهداری از سالمندان، کودکان و معلولان، لبخند زدن هنگام تلاقی نگاه با دیگران به جای روی برگرداندن، دادن غذای اضافه جشن ها و مهمانی ها به نیازمندان، موفقیت ها و کار های خوب دیگران را به آن ها یادآوری کردن، نوشتن پیامی قدرشناسانه به دوستان، ریختن غذای اضافه برای پرندگان و حیوانات محل به خصوص در فصل زمستان، هدیه دادن کتاب هایی که نیازی ندارید به کتابخانه ای در مناطق محروم، آبیاری و نگهداری از گیاهان در منزل و محل کار، ابراز تشکر و قدرشناسی از نامه رسان محل، پارکبان، رفتگر و … امیدواریم همین مهربانی های کوچک آرام آرام در جامعه رایج شود و روابط مان را گسترده تر و مطلوب تر و زمین مهربان مان را به مکان بهتری برای زندگی تبدیل کند.

منبع : جوان آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *